קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. גיבוש צנחנים/דובדבן
    על ידי adiel274 בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 02-04-2008, 20:34
  2. גיבוש צנחנים דובדבן 8.4 מי בא???
    על ידי z_guy בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 02-04-2008, 20:33
  3. עזרה|גיבוש צנחנים דובדבן דחוף !!!
    על ידי roman150 בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 01-04-2008, 13:45
  4. [שאלה]גיבוש צנחנים/דובדבן
    על ידי Avior בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 10-12-2007, 22:26
  5. שאלה-גיבוש צנחנים דובדבן
    על ידי YAMAHA בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 03-06-2007, 10:58
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

גיבוש צנחנים-דובדבן 18.04.2013 אפריל 2013

משתמש כבוד
    הכאב הוא רגעי, הגאווה היא נצחית
    האוואטר של ExcluSive
    שם פרטי
    גבי
    לייקים
    1801
    נקודות
    2,325
    משפט מחץ
    Where there's a will, there's a way

ברירת מחדל גיבוש צנחנים-דובדבן 18.04.2013 אפריל 2013

גיבוש צנחנים-דובדבן

רקע כללי על היחידות

צנחנים

חטיבת הצנחנים היא חטיבת חיל רגלים מוצנח סדירה התנדבותית בצבא ההגנה לישראל, הכפופה לאוגדת האש ולפיקוד מרכז.
    חטיבת הצנחנים היא החטיבה הסדירה היחידה בצה"ל המוגדרת כחטיבה מוצנחת, מוטסת ורכובה, המתניידת על גבי האמרים ורכבים מיוחדים אחרים. יכולות אלו משפיעות על המקום והאופן בו יופעלו כוחות החטיבה בפעילות מבצעית ובמלחמה.
    לחטיבה, שהיא התנדבותית ביסודה, מתנדבים פי חמישה יותר מועמדים מאשר היא יכולה לקלוט.
    חיילי חטיבת הצנחנים חובשים כומתה אדומה עם סמל חיל רגלים, ונועלים נעליים אדומות. להבדיל מכל יתר חיילי צה"ל, חיילי חטיבת הצנחנים לובשים ירכית וחוגרים חגורה מעל הירכית בנוסף על חגורת המכנסיים.

גדודים בצנחנים: גדוד 101, גדוד 202, גדוד 890, גדס"ר ופלחי"ק
    לאתר היחידה לחצו כאן

דובדבן

יחידת דובדבן היא יחידה ייעודית מיוחדת, ללוחמה במתארי שטח שונים בדגש על שטחי איו"ש. היחידה פועלת ללא הרף למניעת פח"ע (פעילות חבלנית עוינת) ומתפקדת לא פעם בצורה גלויה ואף מוסווית בקרב אוכלוסייה ערבית מקומית ('הסתערבות').
    היחידה שומרת על רמת פעילות גבוהה, ונמצאת בכוננות מבצעית מוגברת בכל ימות השנה, מסביב לשעון. לוחמי היחידה, עוסקים בפעילות מבצעית בשטחים- מעצרים, תפיסות של מבוקשים, מארבים, אלמנות קש (מארבים מתוך בית) ולעיתים גם פעילות מסוערבת, כלומר- יכולת כניסה חשאית והתערות באוכלוסיה מקומית. חשוב להדגיש כי לא כל לוחמי היחידה, הינם מסתערבים.
    לעוד מידע לחצו כאן

דרכי הגעה לגיבוש

הגיבוש נמצא בתל השומר. אתם צריכים להגיע לתחנה של תל השומר איפה שנמצא המרכז לחולי אלציימהר.
    מי שעשה ירפ"א / מיונים לגדנ"ע צלילה / מיונים חובלים/צוללות יודע איפה זה.
    אתם יורדים מהאוטובוס עם כל החיילים, הולכים ישר ויש שם שער עם חייל ש"ג והרבה חיילים נכנסים לתוכו, תשאלו שם איפה זה הגיבוש צנחנים ( אצלנו עמד צנחן בכניסה והנחה לאן ללכת ), בגדול - נכנסים דרך הש"ג, הולכים ישר ופנייה ראשונה נכנסים ימינה.

מה צריך להביא?

כמובן שצריך להביא תעודה מזהה כלשהי - תעודת זהות, רישיון או דרכון בתוקף
    כמו כן צריך להוריד את השאלון הרפואי הבא ושרופא ימלא אותו:
    https://www.aka.idf.il/Sip_storage/files/1/69071.pdf
    תביאו אתכם גם 2 עטים ככה כי צריך למלא שאלונים.
    אני הבאתי תיק של בית ספר והוא היה מפוצץ, אל תפחדו להביא תיק יותר גדול למרות שזה כולה יומיים, בסוף זה יגיע רק לטובתכם.
    בגדול מה שאתם צריכים מבחינת בגדים זה:
    * בגדים לריצת 2000 - אני הבאתי מכנס קצר, חולצה קצרה ונעלי ריצה.
    * קפוצ'ון ללילה ( אם יהיה קר אתם שמים את זה על המדים והכל בסדר )
    * בגדים להחלפה בסיום הגיבוש ( אני לבשתי את הבגדים שבאתי איתם )
    בנוסף, מי שרוצה יכול להביא סדין או איזה שמיכה כי ישנים שם על סקביאס ( אני ישנתי איתו, לא היה כזה נורא ).
    תביאו אתכם גם :
    * משחת שיניים + מברשת
    * נייר טואלט
    * סבון, מגבת, כפכפים
    * תחתונים וזוג גרביים להחלפה
    אני הבאתי איתי בתיק גם 2 חטיפי אנרגיה וכריך שאכלתי ביום הראשון ובסיום הגיבוש.

הגיבוש עצמו

היום הראשון
    ** היום הראשון הוא יום מתיש ומשעמם לגמרי, חוץ מריצת 2000 אין לכם שום דבר. **
    ביום הראשון אומרים לכם להגיע בשעה 8, אתם נכנסים דרך השער ושם חייל יביא לכם טפסים שאתם צריכים למלא.
    בטפסים אתם ממלאים על עצמכם, קרובים וגם כמה שאלות כמו " מה חבר שלך היה אומר על התכונות שלך? " ו "למה אתה רוצה להגיע ליחידה?" ( תחשבו טוב כי שואלים לפי זה בריאיון אישי אחר כך )
    אחרי שמילתם, אתם עומדים עם הטפסים האלה בתור לחובש, ואחר כך לרופא שבודקים לחץ דם, שואלים סתם כמה שאלות ומודדים לכמה אנשים חום.
    מחלקים אתכם לצוותים ראשוניים ואתם הולכים לאוהלים.
    אחרי זה בשעה 12-1 בערך אוכלים ארוחת צהריים - אצלי היה 2 פרוסות לחם, אורז, נקניקייה, מלפפון, עגבניה, זיתים ותפוח ( אל תאכלו כאן הרבה שלא יכביד עליכם ב 2000 )
    * הרס"ר יקח 6-8 ילדים כדי לעשות תורנות מטבח - הם בעצם יחלקו את האוכל וכשכולם יסיימו לאכול גם הם אוכלים.
    לפני או אחרי הארוחה יחלקו לכם ציוד - מדים- חולצה ומכנס ( של צבא ארה"ב ), מימייה, חגורה וכובע - אין כזה דבר מדים במידה המדוייקת חחחחחחח אתם תראו, לכולם היו גדול עליהם ולא החליפו, אם זה ממש מציק לכם אתם רשאים להחליף - תשמרו טוב על הציוד שלא תאבדו כי אתם מביאים בתמורה פקדון את הת"ז שלכם.
    בנוגע למכנס - יש לכם 2 צ'ופצ'יקים בצדדים שכשמושכים אותם זה מהדק את המכנס והוא לא נופל ולא צריך חגורה, את החולצה מכניסים לתוך המכנס.
    בערך בשעה 15:00 אתם יוצאים לריצת 2000. יחלקו לכם מספרים לפני כן - 40 איש בקבוצה, כל מקצה רצים 2 קבוצות כך:
    קבוצה אחת מוזנקת, ותוך 4 דק' הקבוצה השנייה מוזנקת ככה מריצים את זה מהר.
    * מי שרוצה לדעת את הזמן שלו שיביא שעון ויבדוק לבד כי לא אומרים מקומות ולא זמנים
    אחרי הריצת 2000 יש אפשרות להתקלח ולפני האוכל יש ניפויים - לא יודע אחרי כמה זמן מנפים, חלק אומרים 10, חלק אומרים 9:30 - אצלנו ניפו 17 איש ופה בעצם נגמר היום הראשון.
    אחרי הניפויים מחלקים אתכם לקבוצות חדשות עם מפקדים חדשים והולכים לישון. אתם מקבלים 2 אוהלים שבהם תישנו - חצי קבוצה בכל אוהל.
    קובעים לכם שעת שינה ( אצלנו היה שעה 20:00 והולכים לישון )
    * אתם ישנים על מיטה מתקפלת שעליה יש מזרון קשה ויש שמיכת סקביאס - אני שמתי תיק במקום כרית והיה אחלה.
    לפני השינה אומרים לכם שההקפצה תהיה בשעה 3:30 וממליצים לשים שעון מעורר על 3:15, שימו כמה ילדים באוהל כדי שבטוח תתעוררו ( ד"א באוהל ישנים חצי קבוצה - 12 איש בערך )
    * אתם ישנים על מדים, מי שרוצה - יכול לישון גם על נעליים.
    * המפקדים של כולם ביום ראשון זה מכ"ים של צנחנים - גברים רצח, אין דיסטנס ויש צחוקים, הם לא המגבשים בעצם.

היום השני

היום השני מתחיל בשעה 3:30 עם מסדר מימייה ( צריכים לשתות את כל המימייה - 750 מ"ל ) - אולי באותו רגע תחשבו שלא תוכלו לסיים אבל אתם תסיימו וזה יעבור ממש מהר אז לא לדאוג. כאן בעצם מתחיל הגיבוש.
    אתם סוגרים את האוהל שלכם, מקפלים ומחזירים את המיטות, מזרנים ושמיכות למקום.
    הולכים לרחבה של הגיבוש, שותים תה חם, פרוסה עם ריבה/שוקולד ומתחילים בגיבוש.
    כל קבוצה מקבלת כמה מגבשים וציוד ואתם יוצאים לאן שהמפקד יקח אתכם.
    התרגילים שיש בגיבוש:
    * ספירנטים - רצים על גבעה לא כזאת תלולה ( פחות מיום סיירות ) ויש חול קשה. בהתחלה הוא סתם מריץ ואז מתחילים לרשום: 5 ראשונים ו 5 אחרונים.
    * זחילות - באמת שזה היה התרגיל הכי קשה לי וכמעט פרשתי שם - באותו מקום שרצתם, אתם זוחלים עד למעלה וחזרה בריצה, עוד פעם רושמים ראשונים ואחרונים, יש כאלה שלא מספיקים לסיים והמפקד אומר לסיים והם כאילו פסולים. אתם זוחלים שם על מלא אבנים ואצלנו היה גם שברי זכוכית על כל המסלול - הלכו לכולם המרפקים והברכיים - להביא הכל!
    * אלונקה סוציומטרית - זה מקצה כפול - עושים ספירנט, הארבע הראשונים שמגיעים לוקחים אלונקה ורצים שוב למעלה ומי שלא לקח כלום גם רצים למעלה - חשוב מאוד להגיע לאלונקה לפחות פעם אחת.
    * מתלה שזיפים - כל הקבוצה נתלית על מתח, האחרונים שנשארים ( אצלנו היו 3, יכול להיות שיהיה פחות אצלכם ) מצנחים ורושמים אותם.
    * בניית הסוואה - המגבש מביא לכם הוראות - מכיוון כלשהו תוקפים מחבלים, אתם צריכים להתצבר ולעשות בורות שלא יראו אתכם וגם שיהיו חסויים מתקיפות מטוסים.
    פה אל תשכחו לעשות בורות לכולם, לעשות חיפוי של 2 אנשים מאחור, של מישהו מהצד ולחפור כמו שצריך עם הפנים לאיפה שהמחבלים באים.
    * משימות קבוצתיות -כל מיני דיונים כמו בעד ונגד פייסבוק ודברים כאלה.. יש מגבשים יצירתיים ששאלו היום: מי יותר מתאים להיות בצנחנים - באטמן או ספיידרמן או למה בורות ביוב הם עגולים - פה זה הזמן להביע דעה שלכם, להקשיב לאחרים ולנסות להנחות את השיחה.
    * שקים -אתם מחזיקים שקים מעל הראש ל 2 דק', כל פעם שמישהו מוריד רושמים אותו ומאפסים את הזמן - תנסו להחזיק כמה שיותר, הכל בראש.
    * מסע סיום - אתם לוקחים אלונקה עם 7 שקים עליה, 2 ג'רינקים ועושים מסע - לא לפתוח פער מהמפקד, אם לא סוגרים פער תוך 5 שניות - אין חילופים לאלונקה. פה רושמים איזה 4-5 פעמים כל פעם איזה מספרים על האלונקה אז תנסו להיות הרבה.

אחרי שסיימתם אתם חוזרים לרחבה, מחזירים ציוד, עושים מתיחות וכאן סיימתם את החלק הפיזי. ( השעה תהיה 8-8:30 בבוקר בערך )
    הולכים להתקלח, אוכלים איזה פרוסה עם גבינה ושוקו, מחזירים מדים ומחכים שיקראו לכם לריאיון.

הריאיון האישי

בריאיון אתם יושבים עם 2 מילואימניקים שהם אומרים שהם לא בוחנים פסיכולוגיים והם פשוט רוצים להכיר אתכם - אז באמת תנסו להדגיש ולהגיד כל מה שחשוב כך שהם יזהו את האישיות שלכם.
    בריאיון למילואימניקים יש את הדפים שרשמתם בתחילת היום ושם רשום על התכונות שלכם ורצון למה להגיע ליחידה והם יקראו את זה וישאלו אתכם - תנסו כמובן שמה שאתם אומרים, שיהיה תואם למה שרשמתם.
    תספרו על התחביבים שלכם, התנדבויות, מקומות עבודה ותכונות שלכם.
    הריאיון לוקח 10-15 דק' ואחריו אתם רשאים ללכת הבייתה ( כמובן שיביאו לכם עוד עבודת רס"ר אחרונה כמו ניקוי זבל או כל דבר אחר ).

את התשובות הם אומרים שמקבלים תוך 3 שבועות בדואר, אני חושב שהם יתעכבו כמו כל דבר בצבא ובטח יהיה אפשר לברר את זה גם באתר עולים על מדים וגם להתקשר למיטב.

קצת על הגיבוש שלי:
    התחלנו את הגיבוש 255 איש בהתחלה, המשכנו 246 ( בטח ילדים שהיו חולים או רצו לדחות ).
    ב 2000 פרשו איזה 17.
    בקבוצה של היום השני היינו 23 איש, פרשו 7.
    לא יודע כמה סיימו אבל אני יודע שבשאר הקבוצות גם פרשו בערך 6-7 אנשים.
    לא באתי לכושר שיא וחבל שלא התאמנתי יותר - תתאמנו בבית על 2000 ועל ספירנטים, זחילות גם יעזור.

*** פירטתי כמה שאפשר כאן, אם אני אזכר במשהו או תזכירו לי פה אני אערוך ואוסיף.
    מאחל לכם בהצלחה רבה בגיבוש ומקווה שהמאמר הזה יעזור לכם
    לשאלות אתם מוזמנים לפנות אליי תמיד בהודעה פרטית או במייל שלי: bfwgabi@gmail.com
    ".It always seems Impossible until it's done"

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    0

תודה רבה על המידע, אני מקווה להתגייס לצנחנים אבל יש לי שאלה; בדובדבן אני צריך להיות בעל חזות מזרחית/ערבית או שלא ?

משתמש כבוד
    האוואטר של ExcluSive
    שם פרטי
    גבי
    לייקים
    1801
    נקודות
    2,325
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Prim צפיה בהודעה
    תודה רבה על המידע, אני מקווה להתגייס לצנחנים אבל יש לי שאלה; בדובדבן אני צריך להיות בעל חזות מזרחית/ערבית או שלא ?
    לא קשור, בהצלחה שיהיה

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

וואו, שמע צנחנים זה באמת חבורה של פוצים שחושבים שהם משו משו חחח
    אני עכשיו בביסלח עושה איתם קורס גיל,
    והם כאלה יבשייםםםםםםם יא אללה.

נתחיל בזה שאין להם טחינת צעירות שזה גועל נפש,
    ותיק בצנחנים טוחן כמו צעיר זה באמת מצער.

עכשיו בקורס לכל חטיבה יש שם מכולה עם כל הציוד,
    המכולה שלהם נראת כמו פח אחד גדול, בזמן ששלנו כולה צבועה בירוק ולבן,
    עם ציורים של הסמל של המחלקה, ככה קרנף ענקי סוחב שני טילי גיל וככה רשום בענק מסייעת 932.

עשינו פעם אחת ערב מחלקה כזה, כולם עמדו במעגל והתחלנו לשיר שירים וכל מניי, היה ממש כיף,
    והצנחנים הסתכלו עלינו ככה עקום ואמרו מי המופרעים האלה?

קיצר הם יבשים רצח, ועוד המסייעת שלהם יבשה,
    זה הפלגה שצריכה להיות הכי משוגעת הכי חזקה הכי כיפית.

אני רואה מדסים שלהם אני רואה אותם כל אחד רץ לבד בקצב שלו,
    אצלנו אין דבר כזה לרוץ לבד, מי שרץ מאחורה מדיי פותחים אלונקה באמצע המדס,
    ככה שלכולם יש את האינטרס לעזור לו.

אין אין הם יבשים רצח

לא יודע אם ככה כל חטיבת הצנחנים אבל אם כן אז חבל
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 14-06-2013 בשעה 21:16.

One Shot - One Kill

משתמש כבוד
    האוואטר של ExcluSive
    שם פרטי
    גבי
    לייקים
    1801
    נקודות
    2,325
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    וואו, שמע צנחנים זה באמת חבורה של פוצים שחושבים שהם משו משו חחח
    אני עכשיו בביסלח עושה איתם קורס גיל,
    והם כאלה יבשייםםםםםםם יא אללה.

נתחיל בזה שאין להם טחינת צעירות שזה גועל נפש,
    ותיק בצנחנים טוחן כמו צעיר זה באמת מצער.

עכשיו בקורס לכל חטיבה יש שם מכולה עם כל הציוד,
    המכולה שלהם נראת כמו פח אחד גדול, בזמן ששלנו כולה צבועה בירוק ולבן,
    עם ציורים של הסמל של המחלקה, ככה קרנף ענקי סוחב שני טילי גיל וככה רשום בענק מסייעת 932.

עשינו פעם אחת ערב מחלקה כזה, כולם עמדו במעגל והתחלנו לשיר שירים וכל מניי, היה ממש כיף,
    והצנחנים הסתכלו עלינו ככה עקום ואמרו מי המופרעים האלה?

קיצר הם יבשים רצח, ועוד המסייעת שלהם יבשה,
    זה הפלגה שצריכה להיות הכי משוגעת הכי חזקה הכי כיפית.

אני רואה מדסים שלהם אני רואה אותם כל אחד רץ לבד בקצב שלו,
    אצלנו אין דבר כזה לרוץ לבד, מי שרץ מאחורה מדיי פותחים אלונקה באמצע המדס,
    ככה שלכולם יש את האינטרס לעזור לו.

אין אין הם יבשים רצח

לא יודע אם ככה כל חטיבת הצנחנים אבל אם כן אז חבל
    איך אתה יכול להכליל ככה? זה כמו האלה שאומרים שבחטיבה X יש רק אתיופים
    אז זאת רק מחלקה אחת של יבשים, זה אומר על כל צנחנים?
    ( אני לא בא להגן, לא עברתי בסוף ת'גיבוש )

משתמש ותיק האוואטר של rodney1
    לייקים
    2386
    נקודות
    150
    משפט מחץ
    אין אישה שלא נותנת, יש גבר שלא יודע לקחת :)

ציטוט נכתב במקור על ידי Prim צפיה בהודעה
    שום דבר לא חובה, יש פק"ל איפור לכל חולם.
    חזות מזרחית אומנם תעזור, אבל לא חובה.

אגב, שיהיה המון בהצלחה לכולם!!

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי ExcluSive צפיה בהודעה
    איך אתה יכול להכליל ככה? זה כמו האלה שאומרים שבחטיבה X יש רק אתיופים
    אז זאת רק מחלקה אחת של יבשים, זה אומר על כל צנחנים?
    ( אני לא בא להגן, לא עברתי בסוף ת'גיבוש )

צודק, אבל גם אח שלי היה בצנחנים וגם יש לי חברים בצנחנים וזה דיי הרושם שקיבלתי.
    יכול להיות שאני טועה, מזה משנה? רק דעתי.

בכל מקרה רק שתדע שהגיבוש לצנחנים הוא שטויות,
    הם בכוונה לא מעבירים את כל השפיצים ומעבירים גם טמבלים כדי שלא כל השפיצים בצהל יתרכזו בצנחנים.

יש לי מלא בפלגה שהלכו לגיבוש ולא עברו והם עכשיו מכים ובאמת שפיצים.

One Shot - One Kill

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:26.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect