אהלן, רציתי לרשום לך תגובה לפני מספר ימים אבל ברח לי. רציתי לשאול אותך האם הבעיה היא שהחבר'ה דיברו ולא נתנו לך לדבר או שמא אתה פשוט לא השמעת את דעתך והיית חלק מהשיחות שלהם?
בנוסף תדע לך שגם אני הייתי ביישן של הלייף בדיוק כמוך. אתה בכלל יכול לתאר לעצמך עד כמה הביישנות הזאת מגוחכת, שכאשר המורה הייתה שואלת שאלה כלשהי ואתה יודע את התשובה בוודאות, אתה מתבייש להרים את האצבע ולומר אותה? היה עוד אבל עזוב... כמה שהייתי ביישן זה מטורף, לא מבחורות אלא מאנשים באופן כללי. בנאדם מופנם שלא מספר את מה שהוא מרגיש לכולם, גם לא לאנשים הכי חשובים לו - משפחה.
זה טוב להיות אדם צנוע ושתקן, אבל לא לנצח נצחים, כן? זה בסדר לפעמים לומר מילים בוטות, אפשר לספר איזה סיפור מטומטם שקרה לך לחבר'ה. גם אם זה אומר לצחוק עליך קצת. תן לכולם להכיר אותך, לא צריך לספר יותר מידי פרטים על עצמך. תהיה זה שבלעדיו זה לא אותו דבר, זה שירגישו בחסרונו. העבודה צריכה להיות על עצמך בלבד. הסביבה לא אשמה שאתה ביישן, אולי יש משהו שגרם לך להיות כזה. אי אפשר לומר לך במדויק, מכיוון שזה תלוי איך גדלת ובחינוך שקיבלת.
יעזור מאוד אם תתחיל לתת יותר אמון בעצמך. אז כן, המורה שואלת שאלה, אני צריך להתבייש מזה שאני יודע את התשובה הנכונה? אני צריך להתבייש לדבר? לבטא את עצמי? שלא תבין לא נכון, זה לא שיש לי מבטא או משהו כזה. העניין הוא שאתה צריך לאזור אומץ, אתה גבר ואתה לא יכול להיות סגור בעצמך, כי בחורות מחפשות גברים שיכולים להוסיף לחייהן. אלא אם כן הבחורה תמצא משהו אחר שמושך בך, אבל היא זאת שתוביל אותך ואתה תמשיך בגישה של הביישן, כי אתה משכת לעצמך מישהי שהיא הסוג ה"הופכי" שלך. ולא נראה לי שאתה רוצה מישהי שתאמר לך כל פעם מה לעשות ותיתן לך פקודות, שלא תוכל להתווכח איתה מהסיבה שאתה מודל מנטלי החלש ממנה (קרא ערך '
מודל מנטלי').
אני לא מבין, אתה נהנה עם חברים שלך מערב מול המדורה. מצטרפות גם כמה בחורות חמודות. ואתה נותן לעצמך תירוץ שלזאת יש חבר, על השנייה חבר שלך "מתכנן" (שזה מה שאני שומע מבחורים שאין להם אומץ אבל הם משחקים אותה) האחרת בכלל יושבת ממך רחוק... כל הסיבות האלה מצדיקות את זה שאתה לא יכול לדבר איתן?
בוא אני אומר לך משהו כזה, כל עוד אין לבחורה טבעת על היד - היא זמינה לראות ולהכיר בחורים חדשים תמיד.
כמובן שאם החבר שלה בסביבה, לא תתחיל איתה. אבל אפשר לדבר. אתה חושב שאם מישהו אומר לי שלבחורה הזאת והזאת יש חבר זה עושה לי משהו? לא. אני בא, זורק להם משהו מצחיק קצת פה קצת שם, חיבוק אפילו. זה שיש לה חבר היא לא יכולה לחבק גברים אחרים? לצחוק איתם? לתקשר איתם בדרך כלשהי? אנחנו לא חיים בין כתות סוציומטיות שאוסרים על מפגש בין נשים לגברים או כל מגע ביניהם. תשנה את הראייה שלך למציאות, תן לעצמך להתבטא בחברת אחרים.
מהשנים שהייתי רק מסתכל על אנשים ושותק, למדתי המון. כמובן שיש דברים שאחרים לא יידעו לגלות זאת מכיוון שהם אף פעם לא היו בנקודת מבט כזו. אתה יכול ללמוד הרבה מבנאדם כשאתה רק צופה בו, אבל מה אם תתחיל לדבר ולשאול אותו שאלות פתוחות, לא תכיר אותו טוב יותר? זה אפילו יהיה יותר מהנה מסתם לבהות בבנאדם בצורה מפחידה.
אם המבט לבנאדם שאתה מדבר מקשה עליך, אתה יכול לנסות משהו שהקל עליי וכמובן מומלץ לכל אחד לבצע. להסתכל על האף, הגשר בין העיניים. אתה לא יכול להתרכז בעיניים שלו כי אתה צריך להסתכל על כל עין בנפרד, ובהסתכלות כזאת על האמצע זה יראה כאילו אתה מסתכל לו ישירות בעיניים. אתה יכול להסיט את המבט מידי פעם, כשהשיחה מתחילה לדעוך ואז שוב לחזור ולהמשיך לדבר שיראה טבעי לגמרי.
כשאתה מכיר בחורות חדשות מלבד העובדה שאתה רוצה לקבל את התוצאה שאתה חושק, אתה צריך להיות נוכח בכל כולך, ופשוט להנות מהסיטואציה בה אתה מכיר אנשים חדשים. תאמין לי בחורות כוסיות, הן הבחורות שניגשים אליהם הכי הרבה בחורים, והן יודעות טוב מאוד כיצד לזהות את סוג הגבר שרוצה לקבל מהן אישור שהוא מספיק טוב בשבילן, או סוג הגבר שכבר יודע טוב מאוד בעצמו שהוא טוב ופשוט נהנה ועושה חיים.
אתה לא יכול להתחיל לתכנן איך להתחיל עם כל בחורה. כי תוכניות נועדו להיכשל. מכיוון שאתה תהיה אבוד במקרה והיא לא תיצמד לתוכנית שחשבת, ותהיה לך הפתעה גמורה מה לעשות הלאה. תאבד כל שליטה בשיחה איתה. אתה צריך לדעת לגשת לבחורות ולדבר איתן ולדעת מתי לשנות נושא. אין צורך לדמיין אתכם יחד, סביר להניח שלא תתחתנו בזמן הקרוב... אז לא יקרה שום דבר אם תאמר לה "שלום" או "היי". בחורות מתות על הגבר הזה שמקשיב ובאמת איתן כשהן מדברות. כשלא תיגש לאף בחורה, לא תעשה שום פעולה שרצית לעשות... אתה תתחיל להיכנס לסרטים ותסביכים עצמיים כאשר אתה תוהה מה השתבש, תישאר אבוד ובודד ללילה.
ברגע שאתה משב את תשומת לבך לבחורה וקשוב אליה, אתה אוטומטית מבדיל את עצמך מכל הבחורים האחרים שלא מסוגלים לעשות את הדבר הקטן הזה. תחשוב על זה ככה, אם אתה באמת אדם קשוב ואתה יוצא כדי להכיר אנשים מעניינים - אתה הולך לדבר עם כל אחד ואחת שיצא לך. וברגע שתיגש לכל אחד ואחת תגלה כי יש הרבה מאוד דברים מעניינים שאתה יכול ללמוד מהם; רק אם אתה באמת משתדל לראות זאת. ברגע שתוכל לגשת לכמות רבה של אנשים, אתה תגיע מוכן יותר לשיחות עם בחורות, כי יהיה לך הרבה יותר קל לדבר איתן ולנווט בין נושאי שיחה מבלי להיתקע.
כשבחורה מולך ודעתך מוסחת בגלל שהיא יפה מידי, ואתה מנסה להרשים אותה איכשהו, למשוך את תשומת לבה, או לקחת אותה הביתה או כל דבר דומה... זה לא הולך לקרות אתה הולך לעבור בין כל בחורה ובחורה ותתהה לעצמך למה הם ישר דוחים אותך. רמז: זה בגלל שהם יכולים לראות בתוך שניות שלא אכפת לך ממה שהן אומרות). בנוסף גם אם אתה חולם כשאתה מדבר עם הבחורה, סביר להניח שלא תראה את הסימנים שהיא מראה לך, אז כדאי מאוד שתהיה קשוב איתה אחרת לא תוכל להשתמש בסימנים האלה לטובך. אם היא מעוניינת בך, או לא. אם היא משתעממת או לא... וכו'.
בוריס.