תבנית בגודל 30*30 ס"מ (אפשר תבנית אלומיניום חד פעמית)
מצרכים לעוגה:
350 גרם חמאה
3 כוסות (600 גרם) סוכר
7 ביצים
6 כוסות (700 גרם) קמח תופח
8 כפות אבקת קקאו
3 מיכלים (600 גרם) שמנת חמוצה
אפשרות להגשה:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- העוגה: שמים את החמאה ואתהסוכר בקערת המערבל ומקציפים דקה-שתיים, לקבלת קציפה בהירה.
- מוסיפים פנימה את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הוספה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם תפוח.
- מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו והשמנת החמוצה ומערבבים ידנית בכף, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- אופים 30-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים קצת ומחלצים מהתבנית.
- אם רוצים, אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה. חותכים למרובעים ומגישים.
קרדיט לאתר אחר