מצרכים:
חצי קילוגרם פסטה טרייה או יבשה מסוג פטוצ'יני
80 גרם חמאה
½ מיכל שמנת מתוקה
80 גרם פרמז'ן מגורר
חצי גבעול רוזמרין טרי (החלק העליון)
2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים או פרוסות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה:
- במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח שיכיל את כל הפסטה, ממיסים על אש גבוהה את החמאה ביחד הפטריות, הרוזמרין ומעט מלח ופלפל.
- מטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
- מוסיפים את השמנת וחצי מהפרמזן ומביאים לרתיחה.
- כעת הרוטב מוכן לקבלת הפסטה. מניחים בצד.
- מביאים סיר עם מים מומלחים לרתיחה.
- מכניסים את הפסטה למים ומרגע שהמים רותחים שוב מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. רגע לפני שמסננים, מוציאים חצי כוס מים ממי הבישול, מוסיפים למחבת עם הרוטב ובוחשים היטב.
- מוציאים את הפסטה מהמים ומעבירים למסננת.
- מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש בינונית ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה, עד שהרוטב מצפה את הפסטה לחלוטין. טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל לפי הצורך.
- מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל הפסטה את יתרת הפרמז'ן.