הלכת רחוק, ואפילו רחוק מידי
כשאמרתי שהאמונה לא באה על בסיס הוכחות, התכוונתי לזה ומאד!
שוב- האמונה לא באה על בסיס הוכחות!!!!!!!!!!! היא לא באה מהוכחות! אולי יש לה הוכחות, אבל ההוכחות הן לא הבסיס שלה....
ומי שמאמיים רק בגלל הוכחות, אז האמונה שלו ממש לא יציבה....
אני אפרש מה שאת אומרת, אמונה היא דבר עיוור שנקבע באופן סובייקטיבי ולא על סמך עובדות אובייקטיבות ונטולות אינטרס.
אני אתן לך דוגמא , לא באותו סדר גודל, ולא קשורה לאותו נושא,
המדע שלנו קבע לפני מספר שניפם שאכילת ירקות ירוקים לא תורמת כלום , כי "אין להם ערך תזונתי", לאחר פרק זמםן מסויים הוא קבע בידיוק את ההפך.... כך גם לדוגמא עם פולי סויה, שבהתחלה נאמר אחרי מחקר ארוך שהם מאוד ביאים ואחרי פרק זמן מסויים הייתה הסתייגות ויצא מחקר חדש עם תוצאה: להיזהר מאיכלה מרובה של פולי סויה....
כך, המדע שלנו יכול לוכיח היום דברים ומחר לסתור אותם....--> בגלל זה אמונה לא נבנית על הוכחות!!!!
אמונה כן נבנית על הוכחות, אמונה עיוורת שאיתה יש לי בעיה לא לוקחת בחשבון הוכחות.
כי המדע (בניגוד גמור לדת) מתחדש, ואין לו בעיה להודות בטעות ולתקן אותה. שזו גישה חכמה יותר מללכת עם הראש בקיר ולהגיד הישן נכון כי חכמים אמרו.
ב. איך אפשר לשכנע או להסביר דברים שלא נבנים על הוכחות?! זה הרבה מעבר לזה...
אי אפשר, כמו שאי אפשר לשכנע עיוור לראות.
וכל אלו שהולכים בדרך האמונה בגלל שהוצגו בפניהם הוכחות- לדעתי זה לא יהיה יציב, כי הוכחות באות והולכות....
בלא יציב, את מתכוונת ללא עיוור, אחד שאם יוכיחו לו אחרת ישנה את דעתו.
יש המון הוכחות לאמיתות התורה, המון, אבל לא על זה נבנית האמונה....
אני אשמח לראות אותם, כי שמעתי את זה הרבה פעמים ולא ראיתי אפילו פעם אחת.
בקשר לזה שכל הרבנים היו קופצים על המציאה- רב שעושה כזה דבר- הוא לא רב!
מוזר.. לאמנון יצחק יש תעודה של הרבנות הראשית. < או שהוא רק מנסה לחזק באנשים את האמונה שלהם, ולא לבנות אותה על אותה הוכחה.... שזה בסדר, למה לא? >
הוא לא מנסה לחזק, אלא להפוך אותה לעיוורת.
התורה והיהדות לא מנסות להכניס ל"קבוצתם" עוד אנשים (בניגוד לדוגמא לאיסלם או לנצרות...) ממש לא, מי שרוצה ובאמת מאמין ילך בה ומי שלא- לא. ויותר מזה אפילו לאנשים שרוצים להתגייר עושים הרבה קשיים כדי לבדוק האם הם באמת רוצים והאם נבנה אצלם משהו יציב ולא משהו שבא היום וילך מחר....
בכלל לא, אבל מי שבטעות חי בישראל, שהיא מדינה יהודית (שגם לגבי המונח הזה יש מחלוקות) לעולם לא ישתחרר מטבעת החנק של הדת היהודית והכפייה הדתית. ורק לשם התזכורת. חוק החזיר, חוק החמץ, חוק ימי עבודה ומנוחה (שבחר באופן מקרי דווקא בשבת) והיד עוד נטויה.