קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 21-07-2008, 10:27
  2. מה אתם הייתם עושים? כנסו זה חשוב לי...
    על ידי Maryum375 בפורום דיבורים
    תגובות: 27
    הודעה אחרונה: 03-04-2008, 18:46
  3. דילמה רצינית - מה אתם הייתם עושים?
    על ידי galgal18 בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 06-08-2007, 21:37
  4. [שאלה]מה אתם הייתם עושים?
    על ידי Cold Fire בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 06-05-2006, 15:16
  5. [דיון] מה אתם הייתם עושים אם...
    על ידי Knuffles בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 31
    הודעה אחרונה: 05-03-2006, 09:22
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 18

מה אתם, הייתם עושים?

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ברירת מחדל מה אתם, הייתם עושים?

שלום,

מה אתם הייתם משנים במערכת החינוך, מה הייתם משנים בביה"ס שלכם?

להוריד מוריד מסוימים, להוריד מקצועות ואולי להוסיף?

שפכו פה הכל, דיון פורה.

אני אישית הייתי מוריד את שיעורי חינוך,ספורט וספרות. מקצועות שמבזבזים לי ת'זמן.

One Shot - One Kill

2. קישורים ממומנים

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

הייתי מצמצם את מספר שיעורי הקודש,תכלס זה סתם עוד שעות למערכת,מספיקה הבגרות בתנ"ך ,הרי את היהדות ואת המסורת אנחנו לומדים מההורים ומהמשפחה,מה הטעם עוד שעות בבית ספר?(שאלה רטורית)
    מה עוד...?
    לא הייתי עושה ימים ארוכים בכלל,אין בעיה,רוצים ללמוד יותר?אבל לא יהיו ימים שחלקם יתפרסו עד 10 שעות וימים על 6 שעות,מחלק הכל שווה בשווה.יש כאן יתרון לכולם,כך התלמידים לא יהיה עייפים (יתרון גם למורים ותלמידים),כך הם לא יחזרו מאוחר הביתה (לתלמידים).
    בעיקרון זהו,זה מה שעולה לי בראש.
    אחלה דיון אופיר.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי ModeRator צפיה בהודעה
    הייתי מצמצם את מספר שיעורי הקודש,תכלס זה סתם עוד שעות למערכת,מספיקה הבגרות בתנ"ך ,הרי את היהדות ואת המסורת אנחנו לומדים מההורים ומהמשפחה,מה הטעם עוד שעות בבית ספר?(שאלה רטורית)
    מה עוד...?
    לא הייתי עושה ימים ארוכים בכלל,אין בעיה,רוצים ללמוד יותר?אבל לא יהיו ימים שחלקם יתפרסו עד 10 שעות וימים על 6 שעות,מחלק הכל שווה בשווה.יש כאן יתרון לכולם,כך התלמידים לא יהיה עייפים (יתרון גם למורים ותלמידים),כך הם לא יחזרו מאוחר הביתה (לתלמידים).
    בעיקרון זהו,זה מה שעולה לי בראש.
    אחלה דיון אופיר.
    שיעורי קודש? אתה מתכוון לשיעורי תנך? זה דווקא חשוב, כי זה המסורת שלנו של העם היהודי, אי אפשר להפסיק ללמד את הנושא.
    ושמע בקשר ל-6 או 7או 8שעות, זה חשוב שיהיה כך משום ששיש מקצועות שדורשים 3 שעות ברציפות. וככה יש לך 3 מקצועות כאלה ביום...בעייתי.

One Shot - One Kill

משתמש כבוד האוואטר של VOCA
    שם פרטי
    שון ツ
    לייקים
    214
    נקודות
    1,086
    משפט מחץ
    If you wanna be somebody else, just change your minde.

ימים עד 2וחצי לא יותר מיזה.
    מוריד את שיעור חנ"ג ובימקומו שעות של מתמטיקה ואנגלית כי תכלס זה יותר חשוב אם לא הכי חשוב.
    מוריד את כל ההרצאות המטופשות האלה שהבצפר מביא, הרצאות של סיפורים וכו.. תכלס זה לא עוזר ולא משנה כלום בשיט.
    פחות מבחנים בכיתה ט' לפני התיכון.
    אני עכשיו בכיתה ט' עד עכשיו היה לנו את המקסימום שזה 3 מבחנים בשבוע וזה היה לאורך כל החודשיים שלוש האלה של הלימודים.
    זהו בעיקרון.

לשעבר 'Like

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי 'xCydeR צפיה בהודעה
    ימים עד 2וחצי לא יותר מיזה.
    מוריד את שיעור חנ"ג ובימקומו שעות של מתמטיקה ואנגלית כי תכלס זה יותר חשוב אם לא הכי חשוב.
    מוריד את כל ההרצאות המטופשות האלה שהבצפר מביא, הרצאות של סיפורים וכו.. תכלס זה לא עוזר ולא משנה כלום בשיט.
    פחות מבחנים בכיתה ט' לפני התיכון.
    אני עכשיו בכיתה ט' עד עכשיו היה לנו את המקסימום שזה 3 מבחנים בשבוע וזה היה לאורך כל החודשיים שלוש האלה של הלימודים.
    זהו בעיקרון.
    מסכים.
    למרות שלסיים ב-2 כל יום זה קצת קיצוניף כי יש הרבה מקצועות והרבה בגרויות והרבה מאוד חומר ללמוד. אולי 3.

One Shot - One Kill

שם פרטי
    שון ツ
    לייקים
    214
    נקודות
    1,086
    משפט מחץ

תלוי איזו כיתה.
    עד כיתה ט' לפי דעתי 2 - 2וחצי זה המקסימום.
    תיכון [י-י"ב] באמת עד 3 - 4 .
    אני שנה הבאה מתחיל תיכון כניראה תיכון ראשונים בהרצלייה.
    לומדים שם מ9 וחצי בבוקר עד 5 וחצי אחר הצהריים אבל אין ימי שישי ומתחילים באיזה 9 וחצי ככה שיש זמן לישון

לשעבר 'Like

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

תלוי איזו כיתה.
    עד כיתה ט' לפי דעתי 2 - 2וחצי זה המקסימום.
    תיכון [י-י"ב] באמת עד 3 - 4 .
    אני שנה הבאה מתחיל תיכון כניראה תיכון ראשונים בהרצלייה.
    לומדים שם מ9 וחצי בבוקר עד 5 וחצי אחר הצהריים אבל אין ימי שישי ומתחילים באיזה 9 וחצי ככה שיש זמן לישון
    וואו, מ-9 עד -5? איזה ביה"ס גרוע חחח
    הכי טוב להתיחל ב-7:30 ולסיים ב-2:30, זה הכי עדיף לפי דעתי. במקום מה שאתה ציינת.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

בדיוק בימים אלו אני קורא כמה פרקים בספר מסויים שמדברים על "ללמוד נכון".

במהלך הקריאה הבנתי כמה דברים:

- לשנות את פעילות בתי הספר לפעילות של 24 שעות ביממה בשביל שהילד יוכל להגיע מתי שמתחשק לו לבית ספר.
    אני יודע שזה נשמע מצחיק ומגוחך... אבל היום אנשים מבינים שאי אפשר להכריח בן אדם ללמוד בבוקר אם השעון הביולוגי שלו אינו תומך בלמידה בשעות הבוקר. ישנם ילדים ששעות הלימוד החזקות אצליהם הן בבוקר, ישנם כאלה שבצהרים וישנם כאלה שבערב.
    הנקודה הזאת מכונה "השעות האדומות והשעות הירוקות" וזה רלוונטי לא רק ללימודים אלא לספורט, לעבודה ולכל דבר שתפקוד הבן אדם לוקח בו חלק.

- לאפשר לתלמיד לבחור את תחומי הלימוד המעניינים אותו, בלי הגבלה כלשהי בתשלום או בציונים.
    היום המון אנשים שחקרו את התחום הגיעו להבנה הפשוטה שאומרת - אם הנושא לא מעניין את הבן אדם הוא פשוט לא יצליח בו! בגלל זה חשוב ללמד גם תחומי עניין חמים כמו "זוגיות", "ביטחון", "כסף", "ריקוד" וכו' ולא רק מדעים או לשון
    ואם להודות באמת.. החיים היו בהרבה יותר מעניינם אם גם תחומי המקצוע החזקים בשוק היו משחקי מחשב או מסיבות וחיי לילה (הרי מה הבעיה ליצור תחרויות ספורטיביות ולשלם לזוכים המון כסף? תמיד היה אפשר להפוך את התחביבים הכיפיים הללו למקצוע ולפתוח עליהם מוסדות חינוך שלמים! אבל אני מניח שישנם גורמים שלא יהיו בעד לתת לאנשים ליהנות ולעשות מההנאה שלהם כסף ככה שמשום מה אף אחד לא טרח להרים את הכפפה בעניין זה).

- לבטל את 12 שנות לימוד חובה, לבטל את התפיסה שאומרת "עד גיל 30 אתה חייב שיהיו לך שני תארים ביד"... ולהפוך את מערך החינוך בישראל לתחביב שגם אדם בן 80 יכול לעסוק בתחביב הזה ולהוציא בגיל 80 תואר ראשון.
    במילים אחרות - חינוך לא כחובה אלא כתחביב או תחום עניין (יש לזה השפעה עצומה על הצלחת התלמיד בלימודים, כי אם התלמיד לא לומד את אותו הנושא או התחום מתוך רצון אישי והתעניינות מצידו, הוא פשוט לא יצליח בתחום הזה!).

- לשנות את מיקום השיעורים ולהרחיב אותם.
    שהתלמידים יוכלו ללמוד מכל מקום שבהם הם מרגישים רגועים או כל מקום שמהווה סביבת לימוד טובה ויעילה עבורם (כי ישנם כאלה שיעדיפו ללמוד מהבית, השאר יעדיפו ללמוד בכיתה ולא מעט יעדיפו ללמוד בדנס-בר רועש... הכל לפי טבעו של התלמיד!).

- לשנות את אופן הלמידה מסיכומים במחברת להקלטות מוכנות מראש של המרצה או המורה (ככה שהתלמיד לא יצטרך גם לכתוב וגם להקשיב בו-זמנית אלא להקשיב בלבד - מה שיחזק את יכולת ההפנמה של התלמיד את החומר).

- להרחיב את מגוון צורות הלימוד של היום.
    הכוונה שיאפשרו לתלמידים ללמוד לא רק ע"י ספרים או הרצאות.. אלא ע"י סרטים (ולהשתדל שהסרטים הללו יהיו שוברי קופות בקולנוע), משחקי מחשב, משחקי חברה מעניינים, תחרויות, אתרי אינטרנט ופורומים כמו אטרף (ולא סתם פורומים רדומים של בתי ספר) וכו'.

בקיצור - מערכת החינוך של מדינת ישראל (תכלס, של העולם כולו) צריכה לבצע שינוי פנימי דרסתי!
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 06-12-2010 בשעה 15:09.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

מה שאתה צודק, אתה צודק.

אם מערכת החינוך היתה מיישמת את מה שציינת כרגע? וואלק היתה עליה חדה ביותר של אחוז התלמידים שמצליחים בלימודים.

One Shot - One Kill

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

סוניק, הרעיון שלך מאוד יפה אבל לא בר יישום.
    בעיקר בגלל מחסור בכסף, אבל מאוד כמה סיבות.
    חוץ מזה, אני לא מסכים עם כמה מהטענות שלך.
    לדוג' אני זוכר הרבה יותר טוב חומר מאשר כשאני רק שומע אותו, מה שכן, אני מסכים שזה יוכל לעזור אם יועלו הרצאות של מורים שמסבירים את החומר.
    אני חושב שזה חשוב מאוד ללמוד מקצועות שונים גם אם לא אוהבים אותם. מערכת החינוך זו הדרך העיקרית של בני האדם להשכיל ולקבל ידע כללי בסיסי. חשוב מאוד ללמוד תחומים שונים ומגוונים, ולכן גם צריך ללמוד הכל. תיכון כבר בוחרים מגמות ע"פ בחירה אישית וע"פ התעניינות..
    שוב, לפי דעתי חוק חינוך חובה הוא חשוב, ולא רק בשביל להרחיב אופקים, אלא גם בשביל ליצור מסגרת חברתית לבני נוער. בעידן של מחשבים ללא בית ספר לא היה כמעט מגע וקשר בין בני אדם שונים מחוץ למחשב.
    ברמת העיקרון, אם היית הקצבה מספיק גדולה של כסף מה שאתה מציע היה אפשרי, אבל כרגע זה ממש לא.
    נערך לאחרונה על ידי theidan; 04-12-2010 בשעה 22:46.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

ציטוט נכתב במקור על ידי theidan צפיה בהודעה
    סוניק, הרעיון שלך מאוד יפה אבל לא בר יישום.
    בעיקר בגלל מחסור בכסף, אבל מאוד כמה סיבות.
    חוץ מזה, אני לא מסכים עם כמה מהטענות שלך.
    לדוג' אני זוכר הרבה יותר טוב חומר מאשר כשאני רק שומע אותו, מה שכן, אני מסכים שזה יוכל לעזור אם יועלו הרצאות של מורים שמסבירים את החומר.
    אני חושב שזה חשוב מאוד ללמוד מקצועות שונים גם אם לא אוהבים אותם. מערכת החינוך זו הדרך העיקרית של בני האדם להשכיל ולקבל ידע כללי בסיסי. חשוב מאוד ללמוד תחומים שונים ומגוונים, ולכן גם צריך ללמוד הכל. תיכון כבר בוחרים מגמות ע"פ בחירה אישית וע"פ התעניינות..
    שוב, לפי דעתי חוק חינוך חובה הוא חשוב, ולא רק בשביל להרחיב אופקים, אלא גם בשביל ליצור מסגרת חברתית לבני נוער. בעידן של מחשבים ללא בית ספר לא היה כמעט מגע וקשר בין בני אדם שונים מחוץ למחשב.
    ברמת העיקרון, אם היית הקצבה מספיק גדולה של כסף מה שאתה מציע היה אפשרי, אבל כרגע זה ממש לא.
    אם להודות באמת.. כל מה שאמרת זה נכון מאוד אבל לי אישית כבר נמאס לשמוע "למה אי אפשר"... שיתחילו לתת לי תירוצים ללמה כן אפשר.
    זה שאי אפשר לבצע את מה שכתבתי לעיל זה נכון מאוד וידוע.. בגלל זה עד היום לא עשו זאת! אבל אני אשמח אם יתחילו לבדוק כיצד כן יהיה אפשר לבצע שינויים בסגנון (גם אם הם יהיו מעטים וקלושים.. העיקר להתחיל במשהו!) במקום להשקיע בהסברים מיותרים ללמה לא.

אני חושב שזה חשוב מאוד ללמוד מקצועות שונים גם אם לא אוהבים אותם.
    אני לא חושב שזה חשוב ללמוד מקצועות שלא מעניינים אותך.
    לאנשים ישנה נטייה מפגרת לחשוב שאם לא היו לימודים לא היינו שורדים.. אם לא היה חוק לא היינו שורדים ואם לא היה מים לא היינו חיים.. אבל תכלס - זה לא נכון!
    אם לא היו מים היינו יצורים שלא זקוקים למים, אם לא הייתה משטרה היינו חברה שמסוגלת לשרוד בלי משטרה... לא שאני מזלזל בחינוך או בחוק - חלילה! אך אני בטוח שהבורות היא לא זו שגרמה לחוק חינוך חובה אלא חוק חינוך חובה גרם לבורות (הכוונה שאנשים קיבלו את התואר "בור מעם הארץ" רק לאחר שפיתחו מערכת חינוכית ואם היא לא הייתה קיימת לא היה כזה דבר בור.. ואף אחד לא היה צריך להתבייש בעצמו אם הוא לא ידע הרבה).
    כרגע גלשתי וכתבתי פילוסופיה שלמה.. אך אם מישהו באמת ינסה להבין אותה הוא יבין גם למה זה כלכך לא קריטי ואפילו לא מועיל ללמוד מקצועות שלא באמת מעניינים אותך.

מערכת החינוך זו הדרך העיקרית של בני האדם להשכיל ולקבל ידע כללי בסיסי.
    לא נכון, כבר לא חסרים סיפורים של אנשים שלא סיימו 12 שנות לימוד והפכו למיליונרים, ידענים, פוליטיקאים... אני אישית יכול להעיד שהחומר הכי מועיל שעזר לי עד כה בחיים בכלל בא מהאינטרנט, מסרטים, מאנשים, מספרים (לא סיפרי לימוד!)... וממש לא מ-12 שנות הלימוד שלי.
    הקרדיט היחיד שאני יכול לתת למערכת החינוכית היא על: קרוא וכתוב, מתמטיקה ואנגלית שאת כל זה אני יודע ברמה מסויימת הודות לבית הספר ואני עושה שימוש בידע זה בחיי! אבל לא מעבר לזה.. כל השאר היה מיותר (מדעים, גיאומטריה, גיאוגרפיה, ספרות.. ועוד) והייתי מעדיף ללמוד רק את המקצועות הללו (קרוא וכתוב, אנגלית ומתמטיקה [בעיקר בסיסית.. בלי כל האלגברה והחרטא]) בלימודים ולחסוך כמה שנות לימוד טובות.

או שלפחות יחסכו ממני את כל הידע המיותר מבחינתי ובמקום זה יתנו לי לבחור תחומים שמאוד מעניינים אותי (פסיכולוגיה, גמרה, קאוצ'ינג, יחסים בין אישיים, עסקים... ועוד המון תחומים שהמערכת החינוכית בכלל לא מכירה בהם).
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 04-12-2010 בשעה 23:36.

משתמש משקיע האוואטר של -Ben-
    שם פרטי
    אליהו ענבים
    לייקים
    563
    נקודות
    1

הייתי מוריד ספורט. סתם הורס את הבוקר, זה לא שהשיעור הזה באמת עוזר במשהו.
    הייתי עושה שעות 0, ו-4 רק בכיתה י' ומעלה. הייתי אומר למורים להפסיק לזיין את השכל לילדים קטנים שיש מבחנים בכיתות א'-ט' שבאמת יש להם חשיבות. הייתי מבטל את ההורדת נקודות על התנהגות בתעודה.
    זהו נראה לי.

שם פרטי
    שון ツ
    לייקים
    214
    נקודות
    1,086
    משפט מחץ

עכשיו שאני חושב על זה שנית.
    בכל זאת אי אפשר לבוא ללימודים ורק לקרוע את התחת מהבוקר עד הצהריים.
    ספורט והרצאות וכל השטויות שהבצפר מארגן לפעמים מוציאים אותך קצת מהשיגרה ונותנים לך קצת להשתחרר.
    שיעור ספורט ברובו אך ורק הנאה [לרוב הילדים].
    אבל אין ספק שמה שאמרת Sonic טוב ברובו.

לשעבר 'Like

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    192

עכשיו שאני חושב על זה שנית.
    בכל זאת אי אפשר לבוא ללימודים ורק לקרוע את התחת מהבוקר עד הצהריים.
    ספורט והרצאות וכל השטויות שהבצפר מארגן לפעמים מוציאים אותך קצת מהשיגרה ונותנים לך קצת להשתחרר.
    שיעור ספורט ברובו אך ורק הנאה [לרוב הילדים].
    אבל אין ספק שמה שאמרת Sonic טוב ברובו.
    מסכים..

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני הייתי מוסיף שיעורי תולדות האומנות ואומנות באופן כללי

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:38.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,568 | הודעות: 8,199,161 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect