קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [מתכונים] מתכון לעוגת מוס שוקולד
    על ידי almog290 בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 21-04-2011, 19:06
  2. [מתכון] מתכון לגביעי מוס שוקולד ואספרסו
    על ידי Pumba בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 15-04-2011, 18:51
  3. [מתכון] מתכון לעוגת מוס שוקולד
    על ידי Pumba בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-04-2011, 20:21
  4. [מתכון] מוס שוקולד.
    על ידי אור חטב בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 16-10-2007, 15:32
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

קוף קייק • מתכון לעוגת מוס שוקולד עם מרנג ורוד

  1. #1
    משתמש באטרף האוואטר של Pumba
    תאריך הצטרפות
    10/2010
    הודעות
    12,208
    לייקים
    1066
    נקודות
    2,014
    מין: זכר

    ברירת מחדל קוף קייק • מתכון לעוגת מוס שוקולד עם מרנג ורוד



    למקלות מרנג ורודים:
    3 חלבונים בטמפרטורת החדר

    קורט מלח
    100 גרם (חצי כוס) סוכר
    80 גרם (8 כפות) אבקת סוכר
    צבע מאכל ורוד

    לתחתית בראוני:

    100 גרם שוקולד מריר

    100 גרם חמאה
    120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר לבן
    2 ביצים
    חצי כפית מחית וניל איכותית
    קורט מלח
    70 גרם קמח לבן

    למוס שוקולד מריר:

    200 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו

    300 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
    250 מ"ל (כוס) חלב
    קורט מלח
    3 חלמונים
    25 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
    2 גרם ג'לטין + 10 מ"ל מים קרים מעורבבים יחד
    500 מ"ל שמנת מתוקה

    לקצפת שוקולד לבן:

    150 גרם שוקולד לבן

    250 מ"ל שמנת מתוקה


    אופן הכנה:
    • מחממים תנור ל-80 מעלות.
    • מקלות מרנג: בקערת מיקסר יבשה עם וו הקצפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
    • כאשר הקצף לבנבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה מאוד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב מאוד.
    • מנפים פנימה את אבקת הסוכר, מוסיפים מעט צבע מאכל (בעזרת קיסם), ומקפלים יחד בעזרת לקקן/ מרית, עד שהתערובת הומוגנית ובעלת צבע ורוד אחיד.
    • מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים מקלות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה.
    • אופים את המרנג שעתיים וחצי - שלוש, עד שהוא יבש לחלוטין ומוסר בקלות מנייר האפייה.
    • תחתית בראוני: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
    • בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
    • מוסיפים סוכר, ביצים, וניל ומלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
    • מנפים פנימה את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
    • מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת פלטה ואופים 12-17 דקות, עד שהבראוני יציב בצדדים, אך עדיין מעט רך במרכזו (לא נוזלי!).
    • מצננים את הבראוני לחלוטין.
    • מוס שוקולד מריר: ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרו או בבן מארי.
    • מכינים קרם אנגלז: בסיר קטן מניחים יחד את החלב והמלח, ומביאים לסף רתיחה. בינתיים טורפים יחד את החלמונים והסוכר. ברגע שתערובת החלב מתחילה לרתוח עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים.
    • ממשיכים לבשל על אש נמוכה את תערובת החלב-חלמונים, עד שהיא מצפה גב של כף. חשוב לא להקציף את הקרם במהלך הבישול, אלא לערבב בעזרת כף עץ או מרית. אם יש לכם מדחום - התערובת אמורה להגיע לטמפטורה של 82-84 מעלות.
    • ממיסים את הג'לטין (לאחר שהושרה במים) במיקרו כ10 שניות, ומוסיפים אל קרם האנגלז.
    • מסננים את התערובת מעל השוקולד המומס, וטורפים יחד עד שמתקבלת תערובת שוקולדית טעימה ומבריקה מאוד.
    • מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת רכה אך יציבה.
    • מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את הקצפת הרכה בשתי פעמים, על מנת לא לשבור את ההקצפה. מתקבל מוס די דליל, אבל אל דאגה, הוא ממשיך להתייצב בקירור.
    • מוזגים את המוס המוכן על גבי תחתית הבראוני ומיישרים בעזרת פלטה.
    • מצננים לחלוטין במקפיא לפחות 4 שעות, ועדיף לילה שלם.
    • קצפת שוקולד לבן: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו או בבן מארי.
    • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה אך יציבה. מוסיפים מעט מהשמנת המוקצפת אל השוקולד המומס ומקפלים בעדינות (להשוואת מרקמים).
    • מוסיפים את יתרת השמנת המוקצפת ומקפלים לתערובת אחידה. במידה והתערובת נראית נוזלית יחסית, פשוט מקציפים אותה עוד דקה או שתיים במיקסר (יש להיזהר שהשמנת לא תתפרק). בסוף התהליך הקצפת אמורה להיות יציבה. מעבירים את הקצפת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר חלק.
    • הרכבת העוגה: על גבי המוס הקפוא מזלפים תלוליות קצפת-שוקולד לבן. מצננים כשעה במקרר. שוברים את מקלות המרנג לחתיכות באורך 5-6 ס"מ, ונועצים בצורה חופשית על גבי הקצפת-שוקולד לבן.

    הערות, הארות ותוספות:
    • את מקלות המרנג אפשר להכין כמה ימים מראש, אך חשוב לשמור בתוך קופסא אטומה היטב, על מנת שלא יספחו לחות.
    • את העוגה מפשירים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
    • ניתן לותר על ציפוי הקצפת-שוקולד לבן ופשוט להשאיר את המוס כמו שהוא עם מקלות המרנג מעליו.
    • לא חייבים לצבוע את מקלות המרנג בורוד, בהחלט אפשר להשאיר בצבע לבן.
    • אם רוצים עוגה כשרה לפסח אפשר להמיר את תחתית הבראוני בדיסקית מרנג או בפירורי עוגיות (כשל"פ) מעורבבים עם חמאה מומסת.
    • אם אין לכם שני סוגים של שוקולד מריר אפשר להשתמש גם רק בשוקולד מריר 60% (או עם פחות אחוזים של מוצקי קקאו, לפי הטעם).
    • אפשר להשתמש בשקף, אותו מניחים בצידי הרינג/ תבנית לפני מזיגת המוס. אני באופן אישי נוטה שלא להשתמש בשקפים משום שברגע שמקפיאים את העוגה מאוד קל לשחרר אותה ע"י ברנר, והדפנות נשארות חלקות גם כך.



    ספוילר:


    לקטגוריית פנאי ותחביבים לחץ על התמונה




  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש משקיע האוואטר של Sex Devil
    תאריך הצטרפות
    05/2012
    הודעות
    4,661
    לייקים
    1113
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    מה יש לי לחפש בגן עדן עם כל הכוסיות הולכות לגהנום?
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    קוף קייק?
    לא קאפ קייק?
    "מלטפים חמור מקדימה,ולא מאחורה!"

    ספוילר:







  4. #3
    משתמש מתחיל
    שם פרטי
    טל
    תאריך הצטרפות
    01/2013
    גיל
    28
    הודעות
    38
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:40.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,838 | הודעות: 8,150,420 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect