מצרכים:
4 ביצים גדולות
200 גרם (כוס) סוכר לבן
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
גרידה משני תפוזים
200 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
100 גרם שקדים טחונים
10 גרם (שקיק) אבקת אפייה
מעט אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערת מיקסר או עם מקצפה חשמלית ישנית מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
- מוסיפים את גרידת התפוזים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.
- מערבבים יחד את מיץ התפוזים והשמן, ומוזגים אל תוך תערובת הביצים בזרם דק, כאשר ממשיכים להקציף במהירות בינונית.
- לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, השקדים ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/ לקקן לתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים כ35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- בוזקים מעט אבקת סוכר על העוגה המוכנה.
הערות, הארות ותוספות:- שדרוג:ניתן להכין סירופ להרטבת העוגה לאחר האפייה: מרתיחים יחד רבע כוס מים ורבע כוס סוכר, מוסיפים מעט גרידת תפוז ואמרטו ומוזגים על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור. הסירופ ישאיר את העוגה עסיסית עוד יותר.
- העוגה מצוינת גם בגירסא ה"יבשה" שלה (היא עסיסית ונימוחה מאוד גם ללא הסירופ).
- ניתן להקפיא את העוגה המוכנה עד כחודש, עטופה היטב.
- העוגה נשמרת עד שבוע במקרר.
- מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
- אם לא אוהבים שקדים אפשר להמיר באגוזי מלך טחונים ואפילו קוקוס.
- רצוי להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי. אפשר להמיר אותו גם במיץ קלמנטינות אם אוהבים.