קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. עזרה| אין מוטיבציה
    על ידי משתמש אנונימי בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 09-07-2008, 00:09
  2. (מדריך) למשוך תשומת לב חיובית מבנות...
    על ידי -Sefi- בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 25
    הודעה אחרונה: 31-10-2007, 16:28
  3. [מאמר] המחשבה כגורם עזר - מוטיבציה
    על ידי Wade5 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 27-08-2007, 03:13
  4. לראשונה זה 20 שנה - הגירה שלילית בישראל
    על ידי Bar בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 20-04-2007, 10:07
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

מוטיבציה חיובית ומוטיבציה שלילית

משתמש מתחיל האוואטר של avirankatz
    לייקים
    0
    נקודות
    50

ברירת מחדל מוטיבציה חיובית ומוטיבציה שלילית

התלבטתי אם לפרסם את הנושא הזה פה או בפורום פיקאפ, ובסוף החלטתי שהוא יותר מתאים לפה. זה נושא ששמעתי את פז אושרן מדבר עליו באחת ההרצאות ואני מאוד רוצה לדעת עליו יותר.

הרעיון הוא שיש שני סוגי מוטיבציה - חיובית ושלילית.
    מוטיבציה שלילית מניעה אותך החוצה ממקום שאני לא רוצה להיות בו (למשל כשאני נכנסתי לפיקאפ זה היה דרך פורום מתחרה "לא משהו", ואמרתי לעצמי שאני מאוד לא רוצה להפוך להיות אחד מהילדים שם, שקוראים ולא עושים כלום).
    מוטיבציה חיובית מניעה אותך למקום שאתה כן רוצה להיות בו (למשל רציתי להיות אדם מאוד מושך, אז עשיתי כל מה שאני יכול בשביל להגיע למקום הזה, של להיות כמה שיותר מושך).

אפשר להסתכל על זה כמו חדר. אני נמצא בצד אחד של החדר ורוצה להגיע לקיר. אם המוטיבציה שלי היא מוטיבציה שלילית, אני מאוד ארצה לא להיות איפה שאני נמצא עכשיו. אז מספיק שאני אזוז קצת ואני אהיה רגוע, אני אכנס לאזור נוחות שלי. אם המוטיבציה שלי היא מוטיבציה חיובית, אני אעשה כל מה שאני יכול בשביל להגיע לקיר ואני אלחם על זה.

זה היה הנושא בקצרה לאלה שלא מכירים אותו, ויש לי שאלה לאלה שכן מכירים (אתם גם מוזמנים להוסיף אם טעיתי במשהו או פספסתי) - איך אני יוצר לעצמי מוטיבציה חיובית? איך אני מגיע ממצב שמה שמניע אותי זה לא להיות במקום שלי עכשיו למצב של להגיע למקום מסויים מוגדר?
    נערך לאחרונה על ידי avirankatz; 24-04-2011 בשעה 10:47.
    ?What have you been up to lately

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של Kutaly
    לייקים
    85
    נקודות
    25
    משפט מחץ
    כל הטובים תפוסים, אני התגלמות הרוע! .

תאר לעצמך מסלול ריצה ארוך שאתה לא ממש רואה איפה הוא נגמר.
    אתה יכול הלישאר במקום ואתה יכול לרוץ... מה שבא לך.
    עכשיו נכניס מוטיבציה: נמר רודף אחריך. זה יגרום לך לרוץ, נכון?
    הנמר נותן לך מוטיבציה שלילית: לא להישאר במקום.
    מצד שני, הנמר לא יגרום לך לרצות לרוץ בדיוק לאורך המסלול, נכון? נמרים גם לא יכולים לרוץ למרחקים ארוכים אז יש לך סיכוי להתחמק לפני שסיימת את כל המסלול.
    בשביל זה צריך מוטיבציה חיובית. למשל, אם אני מבטיח לך פרס של מליון דולר בתנאי שתגיע לסוף המסלול, עכשיו כבר יותר מעניין אותך לרוץ, גם אחרי שהנמר כבר התעייף.

- איך אני יוצר לעצמי מוטיבציה חיובית?
    התכוונת לכתוב את זה בפורום פיקאפ, נכון? אז תעצום עיניים לרגע (לא עכשיו, אחרי שתיקרא את זה) ותחשוב על הבחורה הכי מדהימה שהיית רוצה להיות איתה.
    יש לה גם חברות והן כולן יפות וחכמות ומוכשרות וכוווווולן אוהבות אותך.
    אבל הן מחכות לך בסוף המסלול של ללמוד פיקאפ.
    אז למקום, היכון... רוץ!

משתמש מתקדם האוואטר של SexyBeer.
    לייקים
    155
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    Can I get all tinky-winky in your dipsy?

אני חושבת שמוטיבציה שלילית זאת מוטיבציה שמניעה אותך לעשות דברים מתוך זיכרון רע שמודחק בתת-מודע.
    אפ'חד לא רוצה להיות אחד מאותם ההומלסים שמסתובבים בתחנה המרכזית אז זאת מוטביציה שלילית ללמוד ולעשות כסף? לא נראלי..
    בד"כ מוטיבציה שלילית נובעת מהדחקה עצמית ומובילה להרס עצמי.. כל עוד אתה מרגיש מוטיבציה לעשות משהו עם עצמך שלא הורס אותך אז חבל לקטלג מוטביציות עכשיו.. JUST DO IT.

Some laugh, some weep, some dance for joy.
    My mind craves nectar day and night..

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

שאלה יפה!

כתבתי לך זאת בפורום אחר ואכתוב לך זאת גם כאן.
    לפי מספר תורות, לבן אדם ישנם שני מניעים עיקריים:

1) הדחף להנאה.
    2) הדחייה ממוות (כאב).

למשל, אתה יכול לעשות משהו כי אתה רוצה להשיג הנאה (כמו לבקש קידום בעבודה) ומצד שני אתה יכול לעשות משהו בשביל להרחיק את עצמך ממוות (כמו שלשכב בבית חולים זה לא כיף, אבל המון מעדיפים לעשות זאת מאשר להמשיך להיות חולים).

פעם, אם היית נכשל באיזה מבחן שיבטי, היית קרוב למוות או לנידוי.
    פעם, אם היית נכשל בחיזור אחר אישה, גם אז היית קרוב למוות או לנידוי.
    פעם, אם היית מצליח להנהיג את השבט, היית זוכה במותרות שחבר שבט רגיל לא היה זוכה להן (הנאה..).

אומנם אנו חיים בעידן המאה עשרים ואחת, אך מוחנו וגופנו עדיין לא התקדמו בציר הזמן והם עדיין חיים על-פי ההרגלים העתיקים שלנו. זה שמצליח, קרוב יותר להנאה, זה שנכשל, לכאורה, קרוב יותר ל"מוות".

בפועל, זה ממש לא ככה! אם תיכשל עם בחורה זה לא יפגע בך ואם תצליח במבחן בחשבון זה לא מבטיח לך הצלחה חברתית..
    אך המוח שלנו עדיין מתוכנת לחשוב כך ובגלל זה הרוב מעדיפים הצלחה על-פני כישלון.

המוטיבציות השלילית והחיובית שאתה מדבר עליהן, הן הדחף להנאה (מוטיבציה חיובית) והדחייה ממוות (מוטיבציה שלילית).
    אני למשל לא מוצא שום עניין בלהתחיל עם בחורות, בכל פעם שאני עושה זאת אני מרגיש שהערך שלי יורד.
    למה אני מתחיל עם בחורות בכל זאת? מכיוון שאני לא אוהב לשבת בבית לבד, כך שהמוטיבציה המניעה אותי בתחום זה היא לכאורה המוטיבציה השלילי, הדחייה ממוות (להיות לבד = פחות ערך חברתי = נידוי = מוות.. שוב, לכאורה!) אשר גורמת לי לגשת כמו מטומטם לנשים ולחזר אחריהן.

לעומת זאת, אני אוהב מאוד ללמוד את ההתפתחות האישית, יש לי מוטיבציה חיובית ענקית לעשות זאת! למה?
    מכיוון שההתפתחות האישית סיפקה לי תוצאות ממש יפות עד עכשיו, המון מותרות, המון רגעים יפים, המון מקרים מענגים!
    בקיצור, יש לי דחף גדול ללמוד את הנושאים אשר יכולים לספק לי הנאה.

לדעתי לפחות, אם תלמד את הבסיס של המוטיבציה, את הדחף להנאה והדחייה ממוות, הכל יהיה בהרבה יותר ברור לך וקל לשימוש.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 26-06-2011 בשעה 21:37.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:49.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,500,988 | הודעות: 8,201,581 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect