התלבטתי אם לפרסם את הנושא הזה פה או בפורום פיקאפ, ובסוף החלטתי שהוא יותר מתאים לפה. זה נושא ששמעתי את פז אושרן מדבר עליו באחת ההרצאות ואני מאוד רוצה לדעת עליו יותר.
הרעיון הוא שיש שני סוגי מוטיבציה - חיובית ושלילית.
מוטיבציה שלילית מניעה אותך החוצה ממקום שאני לא רוצה להיות בו (למשל כשאני נכנסתי לפיקאפ זה היה דרך פורום מתחרה "לא משהו", ואמרתי לעצמי שאני מאוד לא רוצה להפוך להיות אחד מהילדים שם, שקוראים ולא עושים כלום).
מוטיבציה חיובית מניעה אותך למקום שאתה כן רוצה להיות בו (למשל רציתי להיות אדם מאוד מושך, אז עשיתי כל מה שאני יכול בשביל להגיע למקום הזה, של להיות כמה שיותר מושך).
אפשר להסתכל על זה כמו חדר. אני נמצא בצד אחד של החדר ורוצה להגיע לקיר. אם המוטיבציה שלי היא מוטיבציה שלילית, אני מאוד ארצה לא להיות איפה שאני נמצא עכשיו. אז מספיק שאני אזוז קצת ואני אהיה רגוע, אני אכנס לאזור נוחות שלי. אם המוטיבציה שלי היא מוטיבציה חיובית, אני אעשה כל מה שאני יכול בשביל להגיע לקיר ואני אלחם על זה.
זה היה הנושא בקצרה לאלה שלא מכירים אותו, ויש לי שאלה לאלה שכן מכירים (אתם גם מוזמנים להוסיף אם טעיתי במשהו או פספסתי) - איך אני יוצר לעצמי מוטיבציה חיובית? איך אני מגיע ממצב שמה שמניע אותי זה לא להיות במקום שלי עכשיו למצב של להגיע למקום מסויים מוגדר?

?What have you been up to lately
ציטוט ההודעה