מצרכים:
200 גרם חמאת בוטנים חלקה
150 גרם סוכר
30 מ"ל מים
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
30 גרם קוקוס טחון
30 גרם בוטנים טבעיים קצוצים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה מניחים יחד חמאה בוטנים, סוכר ומים ומערבבים יחד לתערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה סודה לשתייה, מלח, שוקולד, קוקוס ובוטנים קצוצים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה ומעט דביקה.
- בידיים קצת רטובות יוצרים כדורים ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את העוגיות 13-16 דקות או עד שהן זהובות ויציבות בצדדים אך מעט רכות עדיין במרכז.
- מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- לטבעונים מביניכם שלא צורכים סודה לשתייה - אפשר להשמיט.
- שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
- אם לא אוהבים קוקוס אפשר להמיר בשקדים טחונים באותה כמות.
- מומלץ לא לותר על השוקולד.
- להעצמת טעם הקוקוס - מחליפים את המים בחלב קוקוס באותה כמות.