מוצר מסויים מספק 100 קלוריות (ק"ק) ל100 גרם
כאשר אני קולט 100 גרם ממוצר זה, לא בהכרח ובלתי אפשרי שאני אקלוט 100 % מהקלוריות. האם ההשערה הזאת שלי נכונה ? ואם כן אז מדוע !
נכון אתה אף פעם לא תקלוט 100% מהקלוריות , אתה בעצם כמעט בחיים לא תדע כמה קלוריות נקלטו וכמה לא (אלא אם תיהיה מחובר למכשירי BMR וגם שם לא ממש תצליח ).
אם במוצר זה אני קולט 4 גרם של פחמימות\שומנים\חלבונים אני לא קולט הכל לדיוק לא 100 %. האם ההשערה הזאת שלי נכונה ? ואם כן אז מדוע !
4 קלוריות פר גרם מתייחסים רק לחלבון ופחממה(בנפרד) , השומן שווה ערך ל9 קלוריות פר 1 גרם.
לפי מה שהבנתי הפחמימות החלבונים והשומנים מתפרקים
"הגוף שלנו 'שורף' את הקלוריות האלה דרך תהליכים מטבוליים, האנזימים מפרקים את הפחמימות
לגלוקוז וסוגי סוכר אחרים, את השומן ל
גליצרול וחומצות שומן אחרות ואת את החלבונים
לחומצות אמינו."
בעצם מה שקורה ששומן דורש הכי מעט אנרגיה להתפרק ובעצם נאגר בקלות במאגרי השומן שהם דיי אין סופיים בגופנו.
החלבון בניגוד לו הוא הכי קשה לפירוק ולוקח הכי הרבה משאבים מהגוף שלנו לפרק גרם חלבון שנכנס אליך כי הוא צריך לפרק אותו לאינזמים(יש 3196 סה"כ מעודכן לשנת 92 מחקר אחרון) ששם גם כל התהליך של פירוק לחומצות אמינו וויטמנים ושאר הדברים קורים (קצת מסובך להעביר את זה בכתב על רגל אחת יש על זה הרצאות שלמות).
פחממה היא באמצע כאשר תהליך אנרגטי לא קטן גם נדרש בשבילה כדי לאגור אותה לשומן והתהליך הכי ארוך עובר החלבון שבמקרים מאוד נדירים נאגר כשומן כי עד שהוא מגיע לשם הגוף משתמש בהמון אנרגיה וצריך כמויות מאוד גדולות של חלבון פר קילו משקל כדי לאגור אותם כשומן (כמובן במאזן קלורי חיובי).
מתרחש בתאים ? :
אז ה
מולקולות האלו בתגובה עם חמצן פולטות אנרגיה, שהיא בעצם הקלוריה ?
מה עם החמצן אין לו קלוריה לתרום או שמה קורה לו ?
לא ממש הבנתי את השאלה , אבל ההגדרה של קלוריה הינה כמות החום הדרושה כדי להעלות טמפרטורה של גרם מים מ-14.5°C ל-15.5°C בלחץ של אטמוספירה אחת.
אם אתה חושב על זה , לכל דבר יש בעצם קלוריות אבל לפעמים זה ממש שואף לאפס וזה פשוט לא נספר כי זה לא שווה ספירה.
אם כך השומנים על גופינו מגיעים לתאים, לקרומו ? ומגדילים את נפחו ? או שהם גם בין התאים ?
שומן נאגר בתאי שומן קיימים , אין אפשרות להוסיף תאי שומן חדשים רק ב3 מצבים :
1. חומרים או תרופות (כגון סטרואידים)
2. השמנה בגיל ההתבגרות
3. השמנה מאוד קיצונית בכל גיל (הדגש הוא על מאוד)
האם השומנים (חומצות שומן וגליצרול) מועברים לתאים לתהליך הפיכה לאנרגיה כאשר אנו זקוקים להם או שהם עוד לא התפרקו והם שומנים בתאים ? - ורק כאשר אנו נזדקק לאנרגיה הגוף ייפרק אותם ואז הם יהפכו לאנרגיה ?
שומן הוא המקור האנרגטי העיקרי של הגוף במנוחה (כ70% מהאנרגיה שהגוף מקבל באה מתאי השומן וכ30% מהפחממות , במקרים קיצוניים כגון תזונה דלה מאוד בפחממות או דיאטה בעלת גירעון קלורי קיצוני מאוד החלבון נכנס לתפקיד המספק אנרגיה ופה גם מגיע תהליך פירוק השריר איפשהוא אך תזכור שהגוף נמצא בתהליכי פירוק ובנייה 24 שעות ביממה , חשוב הוא מאזן הסופי היומי כאשר האם תיהיה באנאבוליזם (גדילה) , קטבוליזם (פירוק) או לא לפה ולא לשם (הכוונה לשריר ).
אם אני אוכל מוצר שהשומנים בו הם 0, אני קולט רק חלבונים\פחמימות ואני לא משמין ?
אני רק עולה במשקל הגוף שלי ?
עולים בשומן רק מערך קלורי , זה לא משנה כמה פחממות או חלבון תאכל וגם לא כמה שומן , ברגע שעברת למאזן קלורי חיובי אתה מעלה שומן , כמה? זו כבר שאלה של טווח זמן , הוצאות אנרגטיות של הגוף (הגוף לפעמים מבזבז את הקלוריות המיותרות ליצירת אנרגיה ובעצם סוג של פעולה תרמית) , אי אפשר לדעת אם וכמה תאכל מעל התחזוקה שם יהיה הגבול שלך ולא תעלה בשומן , אבל לרוב אתה תעלה אולי אפילו זה לא יהיה נראה לעין וזה ישאף לאפס , אבל קלוריות במאזן חיובי יומי (מכניס יותר ממה שאתה מוציא) מובילים בסופו של דבר לאגירת שומן (זה על קצה הקרחון זה לא תמיד מחייב שתעלה ב% השומן הכללי של הגוף ויש עוד אלף ואחד דברים הדברים שאני אומר לא מדוייקים יש יוצאי מין הכלל ועוד המון פרמטרים והורמונים אבל אני לא יכול לפרט על זה כי זה פשוט מאוד מאוד מאוד ארוך ומסובך).
בכל מקרה אם אתה שורף ביום לדוגמא 2400 קלוריות וגביע דנונה 0% הינו 60 קלוריות אם תאכל מעל 40 גביעים ביום (ורק זה באותו היום) אתה תשמין בסופו של דבר (כי הערך הקלורי יעבור כבר את ה2400 , 40 כפול 60 = 2400 קלוריות).
אשמח אם תסבירו לי

סקרן נורא לדעת
תודה