רולדת תמרים

لفائف التمر
את הרולדה הזאת היה נהוג לאכול רק בפסח. למה? בגלל שאין כאן צורך באפייה ועבור מי שאינו סומך על כך שהתנורים יוכשרו באופן ראוי מדובר בפתרון מצוין.

המרכיבים ל-3 רולדות באורך 30 ס"מ:
650 גרם תמרים, מגולענים בוואקום
1 ק”ג לקט פיצוחים, קלוי (שקדים, בוטנים, קשיו, פיסטוקים, הל, קינמון, שומשום קלוי)
1.5 כוס סוכר לבן (300 גרם)
1.25 כוס דבש (400 מ"ל)

לציפוי:
מעט שומשום קלוי


(צילום: עודד מרום)

אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר סוכר, דבש ותמרים. מביאים לרתיחה קלה עד לריכוך התמרים.
  2. מניחים את הפיצוחים הקלויים בקערת המיקסר (שלמים). שופכים את תערובת התמרים והדבש על הפיצוחים, מוסיפים
  3. את התבלינים ומעבדים באמצעות וו הגיטרה, עד שהתערובת מתאחדת, והפיצוחים מתרסקים ונבלעים בה.
  4. מחלקים את הכמות ל-3 כדורים בגודל שווה. מפזרים על משטח עבודה שומשום קלוי ומניחים עליו את הכדור. מגלגלים כל כדור לגליל בקוטר 3 ס”מ. עוטפים כל גליל בנייר כסף ואוטמים מהצדדים כמו סוכריה, כדי שלא תחדור לחות.
  5. שומרים במקרר עד לשימוש. להגשה מסירים את רדיד האלומיניום, פורסים לפרוסות ומגישים.
التواريخ لفة
لفائف التمر

وكان هارولد العرفية التي تأكل الفصح فقط. لماذا؟ بسبب أن ليست هناك حاجة للخبز وبالنسبة لأولئك الذين يعتمدون على مواقد التدريب المناسب هو حل ممتاز.

3 لفات العناصر طول 30 سم:
650 غرام التمر، فراغ حرض
1 كجم المكسرات تجميع، المحمص (اللوز والفول السوداني والكاجو والفستق والهيل، القرفة، بذور السمسم المحمص)
1.5 كوب سكر أبيض (300 غرام)
1.25 كوب من العسل (400 مل)

تحتل المرتبة الاولى:
قليلا بذور السمسم المحمص



(تصوير عوديد ماروم)

إعداد:
وضع وعاء من السكر والعسل والتمور. جلب ليغلي خفيفة لتليين التواريخ.
ضع المكسرات المحمصة وعاء (كامل). صب خليط العسل على التمر والمكسرات، إضافة
التوابل ومزيج باستخدام ربط الغيتار، حتى المواد الهلامية خليط، وتحطم المكسرات وابتلاعه.
تقسيم المبلغ إلى 3 كرات متساوية الحجم. يرش السمسم المحمص سطح العمل ووضع الكرة. كل لفة لفة الكرة قطرها 3 سم. التفاف كل لفة في احباط وختم الجانبين مثل السكر، لذلك سوف أن الرطوبة اختراق.
بردت حتى الاستخدام. خدمة إزالة احباط، وشريحة وخدمتها.